صندوق بخشی سیمانی چیست؟
صندوقهای سرمایهگذاری بخشی، فرصت مطلوبی را برای علاقهمندان به سرمایهگذاری در یک صنعت خاص فراهم کردهاند. با سرمایهگذاری در صندوق بخشی «سیمانو» مفید، میتوانید از بازدهی سبد متنوعی از سهام برترین شرکتهای بخش سیمانی بهرهمند شوید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
صنعت سیمان در بورس
یکی از تقسیمبندیهای رایج در بازار سرمایه، دستهبندی شرکتها بر اساس صنعتی است که در آن به فعالیت میپردازند. بخش سیمانی در بازار سرمایه، از نمادهای مرتبط با شرکتهای فعال در صنعت سیمان، آهک و گچ تشکیل میشود.
صنعت سیمان با تامین یکی از کالاهای ضروری و پرتقاضا در حوزه ساختوساز، نقش بسیار مهمی در میان جوامع مختلف ایفا میکند. علاوه بر این، یکی دیگر از دلایل اهمیت بخش سیمانی در میان سرمایهگذاران، بازدهی مطلوب شرکتهای فعال در این صنعت، در دورههای گذشته است.
بخش سیمانی در بازه یکساله منتهی به اسفند ۱۴۰۲، از لحاظ ارزش بازار و حجم معاملات در میان ۱۰ بخش برتر بازار سرمایه قرار گرفت. در حال حاضر بیش از ۳۰ شرکت فعال در صنایع سیمان، آهک و گچ در بازارهای بورس و فرابورس پذیرفته شدهاند.
آشنایی با صندوق بخشی سیمانی
بازار سرمایه با ارائه ابزارهای مالی پیشرفته، بستر مناسبی را برای افراد با ترجیحات و سلایق سرمایهگذاری متفاوت ایجاد کرده است. صندوق بخشی یکی از این ابزارهای سرمایهگذاری به شمار میرود. دارایی تحت مدیریت صندوقهای بخشی در سهام شرکتهای فعال در یک صنعت بورسی خاص سرمایهگذاری میشود.
صندوق سیمانی یکی از انواع صندوق های بخشی دارای مجوز فعالیت در بازار سرمایه است. حداقل ۷۰ درصد از ترکیب دارایی صندوق سرمایه گذاری سیمانی را سهام شرکتهای بخش سیمان، آهک و گچ تشکیل میدهند.
مدیران صندوق های بخشی سیمانی مجازند که تا حداکثر ۱۰ درصد از دارایی صندوق را در سهام شرکتهای سایر صنایع سرمایهگذاری کنند. همچنین این امکان وجود دارد که تا سقف ۱۵ درصد از ترکیب دارایی این صندوقها از اوراق با درآمد ثابت و تا ۵ درصد آن، از گواهیهای سپرده کالایی تشکیل شود.
مقایسه بازدهی صنعت سیمان و بازارهای موازی
بررسی روند قیمتی صنعت سیمان در پنج سال گذشته، نشاندهنده بازدهی بسیار بالاتر سرمایهگذاری در این بخش، نسبت به شاخص کل بورس و سایر بازارهای موازی است. همانگونه که در تصویر زیر مشاهده میکنید، اگر ۵ سال پیش (بهمن ۱۳۹۷) در شاخص بخش سیمانی سرمایهگذاری کرده بودید، سرمایه شما رشدی ۲۷ برابری پیدا میکرد.
در حالی که سرمایهگذاری در بازارهای موازی یا شاخص کل بورس در همین مدت زمان، بازدهی بسیار کمتری را برای شما رقم میزد. پیروی از شاخص کل بورس در بازه ۵ ساله منتهی به بهمن ۱۴۰۲، منجر به رشد ۱۳ برابری ارزش سرمایه شما میشد. همچنین با سرمایهگذاری در سکه امامی و دلار آزاد، ارزش دارایی شما بهترتیب ۸ و ۵ برابر رشد میکرد.
بررسی و مقایسه ارزش دلاری این شاخص با شاخص کل بورس و سکه امامی نیز، نشان از عملکرد برتر شاخص بخش سیمانی دارد. در بازه زمانی ۵ ساله منتهی به بهمن ۱۴۰۲، ارزش دلاری سکه ۱/۸ برابر و ارزش دلاری شاخص کل بورس ۲/۹ برابر شده است. در همین حال، ارزش دلاری شاخص صنعت سیمان رشدی ۶ برابری داشته است.
این موضوع نشان میدهد که سرمایهگذاری در بخش سیمانی، علاوه بر پوشش افزایش نرخ دلار، بازدهی بسیار بیشتری را نسبت به بازارهای موازی رقم زده است.
مزایای سرمایه گذاری در صندوق سیمانی
۱- مدیریت فعال دارایی
در صندوق بخشی سیمانی، گروهی از کارشناسان خبره بازار سرمایه، تلاش میکنند تا با تکیه بر دانش تخصصی خود، سهام ارزنده شرکتهای سیمانی را انتخاب کنند. سپس با تحلیل شرایط بازار و عوامل کلان تاثیرگذار بر صنعت و اقتصاد، زمان مناسب برای ورود به هر سهم یا خروج از آن را تشخیص دهند. در نتیجه به جای فعالیت مستقیم و خرید و فروش سهام، میتوانید در یک صندوق سیمانی سرمایهگذاری کنید و از تجربه متخصصان مدیریت دارایی بهرهمند شوید.
۲- متنوعسازی سبد دارایی
یکی از مزایای مهم سرمایهگذاری در صندوق های بخشی سیمانی، ایجاد تنوع در پرتفوی نسبت به زمانی است که یک یا چند سهم محدود را خریداری میکنید. با خرید یک صندوق سیمانی، میتوانید ریسکهای خاص مربوط به وضعیت یک شرکت را کاهش دهید. همچنین این امکان را خواهید داشت که بدون اختصاص زمان برای مدیریت تعداد زیادی نماد، از بازدهی سبدی از برترین سهام شرکتهای سیمانی بهرهمند شوید.
۳- بهرهمندی از ظرفیت بورس کالا
با توجه به اینکه عمده معاملات شرکتهای سیمانی از طریق بورس کالا انجام میشود، شفافیت بسیار زیادی بر معاملات این شرکتها حاکم است. همچنین این مزیت نشان از پذیرش سازوکار عرضه و تقاضا در این صنعت دارد و میتواند موجب افزایش سودآوری شرکتها و بازدهی مناسب سرمایهگذاری در آنها شود.
۴- تقسیم سود بالا
شرکتها در پایان هر سال مالی، اطلاعات مربوط به صورتهای مالی خود را بررسی و سود خالص را محاسبه میکنند. سپس با موافقت سهامداران، تصمیم میگیرند که چه میزان از سود را میان صاحبان سهام تقسیم کنند و چه میزانی را جهت استفاده در فعالیتهای عملیاتی، نزد شرکت نگه دارند.
یکی از معیارهای مهم تصمیمگیری در رابطه با سرمایهگذاری در یک سهم یا صنعت خاص، سود تقسیمی شرکتها در پایان دوره مالی است. صنعت سیمان با میانگین تقسیم سود ۷۸ درصدی در دورههای قبلی، به عنوان یکی از بخشهای با تقسیم سود بالا در بازار سرمایه شناخته میشود. این موضوع میتواند جذابیت بخش سیمانی را برای سرمایهگذاران مختلف افزایش دهد.
۵- نقدشوندگی بالاتر نسبت به خرید مستقیم سهم
حجم کم معاملات در این بخش، میتواند مشکلاتی را در هنگام خرید و فروش مستقیم سهام شرکتهای سیمانی ایجاد کند. نبود خریدار یا فروشنده فعال در هر زمان، ورود شما به سهم یا خروج از آن را با دشواریهایی همراه میکند.
وجود رکن بازارگردان در صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF)، این مانع را تا حد بسیار زیادی برطرف میکند و موجب افزایش قابل توجه میزان نقدشوندگی آنها میشود. بازارگردان صندوق سرمایه گذاری سیمانی، با قراردادن سفارشهایی در هر دو طرف تابلوی معاملاتی، امکان ورود و خروج آسانتری را نسبت به سرمایهگذاری مستقیم در سهم فراهم میکند.
صندوق «سیمانو» مفید؛ گزینهای مناسب برای سرمایهگذاری در بخش سیمانی
صندوق «سیمانو»، به عنوان سومین صندوق بخشی سبدگردان مفید، به پشتوانه تجربه و تخصص کارشناسان این مجموعه، انتخاب مناسبی برای علاقهمندان به سرمایهگذاری در بخش سیمانی محسوب میشود. گروه مدیریتکننده صندوق «سیمانو»، تلاش میکنند تا به صورت کامل و جامع وضعیت بازار و صنعت سیمان را تجزیه و تحلیل کنند. سپس با بهکارگیری قواعد مدیریت سرمایه، ریسکهای سرمایهگذاری را کاهش دهند و بازدهی بیشتری از شاخص بخش سیمانی را برای سرمایهگذاران به دست آورند.
تصویر زیر مقایسهای از ۱۰ سهم برتر بخش سیمانی با شاخص بخش سیمانی و شاخص کل بورس را از نظر میزان رشد ارزش نشان میدهد. پیش از این مشخص شد که شاخص بخش سیمانی موفق به ثبت عملکردی ۲ برابری نسبت به شاخص کل بورس شده است. با این وجود، مقایسه زیر نشان از بازدهی بسیار بیشتر ۱۰ سهم اول نسبت به شاخص صنعت سیمان دارد.
هدف صندوق سیمانی «سیمانو»، تشکیل سبدی متنوع از برترین سهام این بخش است. در این صندوق، تلاش میشود تا با مدیریت اصولی سرمایهگذاری، عملکردی بهتر از شاخص صنعت سیمان به دست آید.
نحوه سرمایهگذاری در صندوق بخشی «سیمانو» مفید
صندوق سیمانی «سیمانو» در دستهبندی صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) قرار میگیرد. برای سرمایهگذاری در این صندوق، کافی است پس از اتمام پذیرهنویسی و آغاز معاملات پیوسته، نام صندوق را در سامانههای معاملات آنلاین بورسی جستوجو کنید. سپس باید تعداد سهم و قیمت مدنظر به ازای هر سهم را ثبت و با حداقل ۱۰۰ هزار تومان، سفارش خود را ارسال کنید.
در حال حاضر، صندوق سیمانو در مرحله پذیرهنویسی قرار دارد. برای شرکت درپذیرهنویسی این صندوق، میتوانید سفارش خود را از طریق ایزی تریدر ثبت کنید.
سوالات متداول
مزایای سرمایهگذاری در صندوق سیمانی سیمانو مفید چیست؟
با خرید واحدهای صندوق سیمانو مفید، میتوانید با تجربه مفید، در سبد ارزشمندی از برترین سهام شرکتهای بخش سیمانی سرمایهگذاری کنید. مواردی مانند مدیریت تخصصی دارایی، تنوعبخشی به پرتفوی و نقدشوندگی بالا از جمله مزایای سرمایهگذاری در صندوق سیمانو محسوب میشوند.
حداقل مبلغ لازم برای سرمایهگذاری در صندوق سیمانو چقدر است؟
صندوق بخشی سیمانو یک صندوق قابل معامله (ETF) است. شما میتوانید با حداقل ۱۰۰ هزار تومان، در این صندوق سرمایهگذاری کنید.
آیا خرید واحدهای این صندوق از طریق همه سامانههای معاملاتی امکانپذیر است؟
بله. شما میتوانید با جستجوی نماد «سیمانو» در تمامی سامانههای معاملات آنلاین کارگزاریهای بورسی، واحدهای صندوق بخشی سیمانو را خریداری کنید.